O nás
Sme Tomáš a Martin,
|
Ryby nám doslova prirástli k srdcu, stali sa nielen bežnou súčasťou nášho jedálnička, ale aj životov, a tak sme sa začali v dospelosti vzdelávať v odbore, o ktorom by sa nám najskôr kedysi ani nezdalo.
Postupom času sme dospeli k tomu, že zastúpenie rýb v kuchyni môže byť ešte pestrejšie, než sme si na začiatku mysleli. Nie je totiž konzerva ako konzerva, a aj taká plechovka rýb sa môže stať gastronomickým zážitkom.
Začal som si kupovať sardinky, keď som bol na cestách, a neskôr mi ich začali voziť aj kamaráti z dovoleniek. Veľmi som sa o to zaujímal. Hľadal som informácie, snažil som sa zistiť, ktoré patria medzi tie najlepšie, a tie potom získať.
Chuť francúzskych sardiniek mi zo všetkých ostala na jazyku najviac. Tá rozmanitosť v obsahu jedinej rybacej konzervy je neskutočná a úplne geniálna. Tá nikdy neomrzí.
Tomáš

Spustil sa kolobeh ochutnávania rôznych druhov sardiniek, ich skladovanie (zrejú totiž ako víno), a potom opäť ochutnávanie a porovnávanie. Tomáš sa, nepreháňame, prejedol cez Stredozemné more až k severovýchodnému Atlantiku, putujúc cez Španielsko a Portugalsko, až po ceste späť zakotvil vo Francúzsku.
Keď dlho po Tomášovi Martin ochutnal prvé prémiové sardinky, bolo jasné, že to bude ich ďalšia spoločná cesta. Ostávalo už len doladiť to, ako priniesť túto jedinečnú lahôdku aj na Slovensko. Ruku sme si podali s francúzskou rodinnou konzervárňou La Belle-Iloise, a sardinky spoločne s makrelami a tuniakmi priviezli k nám do predajne MyFish, kde okamžite zaujali svoje pevné miesto v sortimente.


Martin
Budeme radi, keď sa aj vy sami presvedčíte,
že konzervované rybičky sa dajú produkovať s láskou a poctivým starým remeslom podľa rodinných tradícií. Presne tak je tomu v prípade nášho dodávateľa, francúzskej La Belle-Iloise. Podarilo sa im zachovať postup výroby, ktorý je rovnaký ako v dobe, keď sa tieto ligotavé drobné rybky začali prvýkrát konzervovať. Hovorí sa, že to bolo už za čias Napoleona… ale to už je iný príbeh.