Sardinky so špagetami a paradajkovou omáčkou
Prírava: 30 minút
Porcie: 4
Obtiažnosť: Nízka
Ingrediencie:
1 konzerva sardiniek v olivovom oleji
400g očistených paradajok v plechovke
1 stredne veľká cibuľa
Zväzok hladkolistého petržlenu
1 strúčik cesnaku
300g špagiet
Panenský olivový olej
Soľ a korenie
Sušené vločky chilli
.jpg)
Postup:
- V hlbokej panvici pri strednom plameni necháme na olivovom oleji opiecť do sklovita nahrubo nakrájanú cibuľu a tenké plátky cesnaku.
- Pridáme roztlačené očistené paradajky, zmiešame, a do panvice pridáme neuvarené špagety.
- Do panvice prilejeme vodu tak, aby špagety boli stále ponorené v omáčke, a varíme ich na strednom plameni. Podľa potreby priebežne prilievame vodu a občas premiešame. Špagety sa postupne budú variť a prepájať s paradajkovou omáčkou. Ku koncu varu už vodu do špagiet nedolievame
- Vodu z omáčky necháme odpariť na požadovanú konzistenciu a plameň vypneme. Do nej vyklopíme obsah celej konzervy sardiniek vrátane oleja a pridáme nasekaný hladkolistý petržlen. Celé to dobre premiešame, osolíme, ľahko okoreníme, a pre ostrejšiu chuť môžeme zľahka dochutiť vločkami sušených chilli papričiek.